Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον άφησε η έντονη παρουσία κόσμου στις κερκίδες στον αγώνα της ΑΕ Ερμιονίδας 

με τον ΑΣ Σαντορίνης 2020 για την 19η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας

Το γήπεδο Κρανιδίου «ζωντάνεψε» και λόγω της παρουσίας μαθητών και μαθητριών, με τα παιδιά να παρακολουθούν το συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας και καθηγητές μαζί τους, γεγονός που μόνο με θετικό μάτι μπορεί να το δει κάποιος. Τηρώντας όλοι τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο αθλητισμός προσφέρει χαρά και παρόμοιες κινήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στα παιδιά μας, με στόχο μια καλύτερη κοινωνία. Τα παιδιά έγιναν «ένα» με τους υπόλοιπους φιλάθλους στο συγκεκριμένο ματς, ενισχύοντας τις προσπάθειες των παικτών και των προπονητών, χειροκροτώντας τους πρωταγωνιστές, με τις δυο ομάδες να μάχονται για την επιτυχία, πάντα με σεβασμό η μία προς την άλλη. Με κοινό παρονομαστή το «ευ αγωνίζεσθαι»…

Ο αθλητισμός ενώνει και η επαφή των παιδιών με δραστηριότητες άθλησης μόνο θετική «πινελιά» μπορεί να έχει στην ανάπτυξή τους! Πολλά από τα παιδιά είδαν συμμαθητές τους και φίλους τους να παίζουν, να τους ενθαρρύνουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και αυτό το γεγονός δεν αποκλείεται να… τραβήξει στη συγκεκριμένη «οδό» με το όνομα «αθλητισμός» και όσους δεν το έχουν πράξει. Το ρόστερ της ομάδας μας είναι νεανικό και υπάρχουν, άλλωστε, παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί, άλλωστε, μέσο για εκπαιδευτική, αθλητική και κοινωνική ανάπτυξη.

Ένα σημαντικό επίτευγμα της ομάδας μας είναι η «γέννηση» και η διατήρηση σε «ζωή» ακαδημιών ποδοσφαίρου, στις οποίες «φοιτούν» και αυτήν περίοδο δεκάδες παιδιά. Με στόχο η νέα γενιά να αγαπήσει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, με πολλά οφέλη από αυτό.

Η ύπαρξη των ακαδημιών βοηθά και στην οργανωμένη εκπαίδευση παιδιών, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις και για καλύτερη κοινωνία, με τη διαμόρφωση ανθρώπων με σωστή προσωπικότητα. Με στόχο τη διατήρηση των νέων στο άθλημα, την εμπέδωση των αξιών που πρεσβεύει το ίδιο το παιχνίδι και ο αθλητισμός.

Ο αθλητισμός αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία στο σύνολό της, καθώς δεν αφορά μόνο το ίδιο το παιχνίδι, αλλά και την «ενδυνάμωση» αξιών, την ανάδειξη των ωφελημάτων αυτών, όπως η ομαδική συνεργασία, ο σεβασμός, η πειθαρχία, η κοινωνικοποίηση, η υγεία νου και σώματος, η φιλία, η αλληλεγγύη και η συνέπεια. Κάτι που τα παιδιά, που ήρθαν στο γήπεδο, το διαπίστωσαν και ως θεατές ενός αγώνα, από δυο ομάδες που τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να βγουν νικήτριες, αλλά με τη λήξη του παιχνιδιού όλοι οι πρωταγωνιστές από τις δυο ομάδες έδωσαν τα χέρια…

Η έντονη παρουσία φιλάθλων και παιδιών στο γήπεδο ομόρφυνε πολύ την εικόνα στο γήπεδο, έδωσε κίνητρο στους παίκτες και στους προπονητές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχολιάστηκε θετικά και από τους αντιπάλους μας, ενώ σχετικές αναφορές υπήρξαν και στα ΜΜΕ των Κυκλάδων, όπως από το «santorinisport.gr».

Θέλουμε τους νέους και τις νέες δίπλα μας και κοντά στον αθλητισμό και τέτοιες ενέργειες μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν… Τηρώντας όλοι μας, όπως τονίστηκε, και τα μέτρα για τον κορονοϊό.