Το παιχνίδι με τον ΓΣ Ηλιούπολης ήταν ξεχωριστό και για παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου μας, καθώς έκαναν το όνειρό τους 

πραγματικότητα. Έδωσαν τον δικό τους αγώνα στο γήπεδο που παίζει η πρώτη ομάδα, παίρνοντας απίστευτη χαρά, κάτι που τους γέμισε με μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους και στον αθλητισμό, ώστε να πάρουν στο μέλλον θέσεις παικτών που τώρα θαυμάζουν.

Οι μπόμπιρες ήρθαν στο γήπεδο μαζί με τους γονείς τους και τον Γιώργο Κοτταρά, ο οποίος είναι προπονητής τους και ένας εκ των υπεύθυνων των τμημάτων υποδομής, ώστε να παρακολουθήσουν αυτό το σημαντικό ματς και να χειροκροτήσουν τα μέλη της πρώτης ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη σεζόν.

Τα παιδιά δεν έκατσαν μόνο στις κερκίδες… Είχαν και αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, σκορπώντας χαμόγελα σε όλους μας με τις ενέργειες τους στον χλοοτάπητα, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Δείχνοντας πως το μέλλον τους ανήκει και μπορούν να προσφέρουν πολλά στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία μας.

Υπενθυμίζεται ότι ένα σημαντικό επίτευγμα του συλλόγου μας είναι η «γέννηση» και η διατήρηση σε «ζωή» ακαδημιών ποδοσφαίρου, στις οποίες «φοιτούν» πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα να «τροφοδοτείται» και η πρώτη ομάδα με παίκτες, που κατάγονται από την περιοχή μας. Έτσι, δημιουργήθηκε και το φετινό δυνατό «μείγμα», σε συνεργασία με άσους από άλλες περιοχές της χώρας, που διατήρησε την ομάδα μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι μικροί «ήρωες» συμμετέχουν στις δραστηριότητες των ακαδημιών με περιέργεια, αγάπη και πάθος για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Δίνουν τον δικό τους αγώνα, έχοντας πολλά όνειρα, μαθαίνοντας ότι με μελέτη και δουλειά, μπορούν να φτάσουν ψηλά.

Η ύπαρξη των ακαδημιών μας βοηθά στην οργανωμένη εκπαίδευση παιδιών, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις και για καλύτερη κοινωνία, με τη διαμόρφωση ανθρώπων με σωστή προσωπικότητα και αξίες…Τα παιδιά μαθαίνουν για τη συνεργασία, τον σεβασμό, την πειθαρχία, την κοινωνικοποίηση, τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη συνέπεια.

Οι ακαδημίες μας για ένα παιδί είναι ένα δεύτερο «σχολείο». Καταλαβαίνει το νόημα της ομαδικής προσπάθειας, αλλά και του έντονου ανταγωνισμού, τα οφέλη είναι πολλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του…

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις προσπάθειες των παιδιών μας: