«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μας έκαναν πιο δυνατούς και έτσι καταφέραμε, ενωμένοι, σαν μια οικογένεια να φτάσουμε

 στην κατάκτηση της παραμονής», υπογράμμισε ο Μιχάλης Βιρβίλης, μιλώντας στην αθλητική εκπομπή «Spor στο ΙΟΝΙΑΝ» και στον δημοσιογράφο Διονύση Μπινιώρη για την παρουσία της ΑΕ Ερμιονίδας στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας…

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός υπογράμμισε ότι φέτος το πρωτάθλημα ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ ανταγωνιστικά.

Όσον αφορά στη νέα σεζόν ο Μιχάλης Βιρβίλης, που είναι και ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, υπογράμμισε: «Θα προσπαθήσουμε και τη νέα χρονιά να είμαστε αυτοί που πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Μιχάλης Βιρβίλης στην εκπομπή «Spor στο ΙΟΝΙΑΝ» του «IONIAN TV»:

-Μιχάλη, τι σου αφήνει η πορεία της ΑΕ Ερμιονίδας στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας φέτος, με την παραμονή σας να έρχεται μέσα από δυσκολίες;

«Για την ομάδα μας ήταν μία δύσκολη χρονιά στην αρχή του πρωταθλήματος. Σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο και οι δυσκολίες που επέφερε ο κορονοϊός, κάτι που συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλον τον κόσμο. Έτσι, μείναμε λίγο πίσω στην αρχή του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια, όλοι μαζί, ενωμένοι, σαν μια οικογένεια, σαν μια γροθιά, προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και στο τέλος καταφέραμε, τελικά, να πετύχουμε τον στόχο μας, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία».

-Το πρωτάθλημα φέτος είχε αρκετές ιδιαιτερότητες. Συμμετείχαν αρκετές ομάδες δυνατές, κυρίως από την Αθήνα. Θεωρείς ότι το πρωτάθλημα την περίοδο 2021-22 ήταν πιο ανταγωνιστικό και με περισσότερα δύσκολα παιχνίδια. Σας δυσκόλεψαν τα ταξίδια που κάνατε;

«Ναι, το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο δύσκολο από τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι οι όμιλοι που συμμετείχαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο… βατοί σε σχέση με τη φετινή σεζόν. Φέτος πήραν μέρος στον όμιλό μας πολύ δυνατές ομάδες, όπως είναι η Ηλιούπολη, η οποία κατέκτησε τον τίτλο, η Σαντορίνη που είχε πολύ καλό σύνολο. Γενικά, οι σύλλογοί από την Αθήνα που παίξαμε, ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Καμία ομάδα του ομίλου δεν μπορούσες να την κερδίσεις εύκολα. Όλες οι ομάδες κυνηγούσαν μέχρι το τέλος των αγώνων αποτέλεσμα, με στόχο να φτάσουν στην επίτευξη των στόχων τους».

-Η ΑΕ Ερμιονίδας εκμεταλλεύτηκε και φέτος την έδρα της. Τι σημαίνει αυτό για εσάς, σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε ως ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν;

«Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η δική μας, έχει για “όπλο” την έδρα της. Από εκεί και πέρα, και εμείς κοιτάξαμε να πάρουμε εκτός έδρας όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι και φέτος στην έδρα μας ήμασταν καλοί, κερδίσαμε τους αντιπάλους που θεωρητικά είχαμε στα μέτρα μας. Με πιο δυνατές ομάδες στο γήπεδό μας, μπορεί να χάσαμε ματς, αλλά παλέψαμε σε όλους τους αγώνες εντός, και τα παιχνίδια με ισχυρούς αντιπάλους είχαν “άρωμα” ντέρμπι.

Να αναφέρω ακόμα ότι για εμάς ήταν ένα θέμα και οι αλλαγές προπονητών που είχαμε φέτος, καθώς πέρασαν από τον σύλλογο τρεις διαφορετικοί τεχνικοί. Καταφέραμε, όμως, να μείνουμε ενωμένοι, να είμαστε οικογένεια. Έτσι, φτάσαμε στην επίτευξη του στόχου μας, που όπως είπα και πριν ήταν η κατάκτηση της παραμονή μας στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γινόταν. Βέβαια, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά στον δεύτερο γύρο, δεν είχαμε περιθώρια. Μετά την τελευταία αλλαγή προπονητή κάναμε σερί επιτυχιών, που μας αναπτέρωσε και ψυχολογικά και έτσι η ομάδα μας κατέκτησε τα αποτελέσματα που… ποθούσαμε».

-Από τη Γ’ Εθνική κατηγορία αποχωρούν φέτος ομάδες με μεγάλη ιστορία, όπως ο Παναρκαδικός, ο ΠΑΟ Βάρδας, ο Παναιγιάλειος. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό το γεγονός;

«Σίγουρα είναι λυπηρό για το ποδόσφαιρο της χώρας, ομάδες όπως ο ΠΑΟ Βάρδας, ο ιστορικός Παναρκαδικός και ο Παναιγιάλειος που τα τελευταία χρόνια είχαν συνεχόμενη παρουσία στη Γ’ Εθνική κατηγορία να πέφτουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Πιστεύω να αλλάξει κάτι, είναι σημαντικός ο κόσμος αυτών των ομάδων να παραμείνει κοντά τους για να ανακάμψουν στο μέλλον.

Για τον Παναγιάλειο και τον Παναρκαδικό, που είναι ομάδες πόλεων, είναι λυπηρό να βρίσκονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Ακόμα και η Γ’ Εθνική κατηγορία, πιστεύω ότι χαμηλή κατηγορία γι’ αυτούς τους συλλόγους. Οι άνθρωποι τους θα πρέπει να δουλέψουν, ώστε αυτές οι ομάδες να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, με βάση την ιστορία που έχουν».

-Ποιο μήνυμα θα άφηνες για σένα και την ομάδα, μετά από μια δύσκολη χρονιά και εν όψει της νέας σεζόν;

«Όπως αναφέραμε ήταν μια περίεργη χρονιά φέτος. Οι αναβολές ήταν πολλές και έτσι πολλά παιχνίδια έγιναν Κυριακή, Τετάρτη. Αυτό ήταν δύσκολο για τις περισσότερες ομάδες στην κατηγορία μας, καθώς δεν υπήρχαν μεγάλα ρόστερ για να καλυφθούν κενά. Παρόλα αυτά, στην ΑΕ Ερμιονίδας είμαστε χαρούμενοι, καθώς πετύχαμε και φέτος τον στόχο μας. Για τη νέα χρονιά είναι νωρίς να πούμε κάτι. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πετύχαμε τον στόχο μας και έτσι τη νέα χρονιά θα βρεθούμε και στη νέα Γ’ Εθνική, κατηγορία που θα είναι πιο δυνατή με τέσσερις ομίλους. Θα προσπαθήσουμε και τη νέα χρονιά να είμαστε αυτοί που πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Δείτε και σε βίντεο όσα είπε ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕ Ερμιονίδας από το 44:22 έως το 51:38: