Ο Θοδωρής Γιακαλής έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της ΑΕ Ερμιονίδας για την προσπάθειά τους στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην 

ΑΕ Μυκόνου, ενώ αναφέρθηκε και στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Ο προπονητής της ομάδα μας υπογράμμισε ότι οι παίκτες κατέθεσαν ψυχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δυστυχώς η προσπάθειά τους δεν στέφθηκε με επιτυχία, ενώ η ΑΕ Ερμιονίδας είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ΑΕ Μυκόνου Θεοφύλακτος Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕ Ερμιονίδας για την άψογη φιλοξενία, ανέφερε ότι οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και στις δυσκολίες του ματς, ενώ μίλησε για τους στόχους που έχει ο σύλλογός του.

Ο Θοδωρής Γιακαλής ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Καταρχήν να συγχαρώ την ΑΕ Μυκόνου και τον προπονητή της για τη νίκη που πέτυχαν σήμερα (σ.σ. χθες). Θα δώσω πολλά συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά, κατέθεσαν ψυχή, είμαι πολύ περήφανος, τους έχω πει ότι είμαι εγώ αυτός που τους καθοδηγώ. Πολλά συγχαρητήρια και πάλι στα δικά μας παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο.

Προς σεβασμό στον κόουτς και σε εσάς, σήμερα δε θα ήθελα να κάνω κάποιες άλλες δηλώσεις, λόγω του τραγικού συμβάντος που έγινε στα Τέμπη. Θεωρώ ότι είναι μια πένθιμη ημέρα για όλη την Ελλάδα, έχουν καταστραφεί οικογένειες, έχουν χαθεί άνθρωποι, σε μια χώρα της ανευθυνότητας και της καρέκλας. Είναι ένας γεγονός πολύ άσχημα για εμάς. Εμείς είχαμε, βέβαια, καθήκον να παίξουμε το παιχνίδι σήμερα, όπως αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή. Δώσαμε την ψυχή μας για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, όπως κάνουμε σε κάθε ματς, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Σε ερώτηση για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναργειακό εκτός έδρας το Σάββατο (11/05), που έχει και χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι, ο 45χρονος προπονητής υπογράμμισε: «Δεν αλλάζει κάτι, σε μια ρουτίνα ενός οργανισμού δεν αλλάζει τίποτα. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε από αύριο τη δουλειά μας με στόχο το παιχνίδι αυτό. Θα… χτίσουμε την εβδομάδα μας για να πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, όπως κάνουμε σε κάθε ματς».

Ο προπονητής της ΑΕ Μυκόνου Θεοφύλακτος Παχατουρίδης ανέφερε για το παιχνίδι, ευχαριστώντας στην ΑΕ Ερμιονίδας για την άψογη φιλοξενία:

«Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση και την ομάδα της ΑΕ Ερμιονίδας για τη φιλοξενία που ήταν άψογη. Όσον αφορά στο παιχνίδι, θεωρώ έγινε ένα πολύ δυνατό ματς, δεν παίχτηκε ιδιαίτερα ποιοτικό ποδόσφαιρο. Θα έλεγα πως δεν κινδυνέψαμε σε καμία άλλη φάση του παιχνιδιού, εάν εξαιρέσει κάποιος το λάθος μας στο γκολ που δεχτήκαμε.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν όσον αφορά στο σύστημα και στην τακτική και την υπομονή που είχε η ομάδα σχετικά με τον προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια».

Σχετικά με τις τελευταίες φάσεις του αγώνα και τα πέναλτι που ζήτησε η ΑΕ Ερμιονίδας, ο προπονητής της ομάδας των Κυκλάδων τόνισε, μιλώντας και για τους στόχους της ομάδας του: «Κοιτάξτε, καλό θα είναι να μη σχολιάζουμε τις αποφάσεις των διαιτητών, ούτε να λέμε την προσωπική μας άποψη. Κερδίσαμε το παιχνίδι δίκαια. Ο διαιτητής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, βοήθησε ώστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Δεν… εκτροχιάστηκε το ματς, παρότι ο σύλλογος της ΑΕ Ερμιονίδας ήταν πίσω στο σκορ.

Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια, το δικαιούμασταν. Συγχαρητήρια στα παιδιά, διότι παρότι το μικρό ρόστερ που έχουμε, τα παιδιά ανταποκρίνονται. Πιστεύουμε αυτό που κάνουμε ως σύλλογος. Ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του στόχου που είχαμε θέσει, μετά τα μέσα του πρώτου γύρου. Διότι κακά τα ψέματα, εμείς ξεκινήσαμε για να μείνουμε στην κατηγορία και να κάνουμε έναν κορμό για την ομάδα, έτσι ώστε να έχει συνέχεια ο σύλλογος».

****Πριν από τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από την ανείπτωση τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι φίλαθλοι της AE Ερμιονίδας και όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο τίμησαν μ' αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των θυμάτων.