Στον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα λάβει μέρος η ΑΕ Ερμιονίδας την αγωνιστική περίοδο 2023-24 και θα κάνει 

πρεμιέρα στον φετινό «μαραθώνιο», εκτός έδρας, απέναντι στην ΑΕ Μυκόνου, μετά τον καταρτισμό των τεσσάρων γκρουπ και την κλήρωση που διεξήχθη από την ΕΠΟ την Παρασκευή (04/08) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα τον προγραμματισμό της ΕΠΟ, το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 72 ομάδες που, όπως είχε γίνει γνωστό, μοιράστηκαν σε 4 ομίλους.

Στο 3ο γκρουπ, στο οποίο μετέχει η ομάδα μας, θα αγωνιστεί με συλλόγους από την Πελοπόννησο, την ανατολική και τη δυτική Αττική, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Αιτωλοακαρνανία.

Δείτε το πρόγραμμα της πρεμιέρας του 3ου ομίλου:

Δείτε όλο το πρόγραμμα του 3ου ομίλου:

Το φορμάτ για τη σεζόν 2023-2024

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα κατακτήσουν την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία (SL2) οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες. Απευθείας θα «πέσουν» οι επτά (7) τελευταίες του κάθε ομίλου, στον οποίο μετέχουν 18 ομάδες.

Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Τα πιο πάνω παιχνίδια μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

«Πετύχαμε τον στόχο της αναβάθμισης»

Την κλήρωση της Γ’ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, την οποία παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, διενήργησε και προλόγισε ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ. Όπως ανέφερε, σε περίπτωση κατά την οποία κάποια ομάδα της Super League 2 αποσυρθεί, τότε θα πάρει τη θέση ομάδας από τη Γ’ Εθνική κατηγορία, που και θα προβιβαστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ευχηθώ μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία σε όλους και εύχομαι οι στόχοι των ομάδων να επιτευχθούν μέσα από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το φετινό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε 4 ομίλους με 18 ομάδες έκαστος. Αυτό ήταν και το αρχικό σχέδιο της Eπιτροπής Διοργανώσεων πριν από τρία χρόνια όταν παραλάβαμε ένα πρωτάθλημα με 10 ομίλους και 132 ομάδες. Τελικά πετύχαμε τον στόχο που είχε βάλει η επιτροπή. Επίσης είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι ημερομηνίες, τόσο της έναρξης του πρωταθλήματος όσο και της ολοκλήρωσής του, θα τηρηθούν απόλυτα. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου. Δεν θα υπάρχουν πλέον μπαράζ ανόδου για την Super League 2 καθώς οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους θα προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία.

Πρόκειται για το πολυπληθέστερο πρωτάθλημα των εθνικών κατηγοριών με πολλές ιστορικές ομάδες να συμμετέχουν στους τέσσερις ομίλους. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα και το ενδιαφέρον γιγαντώνεται. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες στη σημερινή κλήρωση».

Δείτε σε βίντεο τη διαδικασία της κλήρωσης: