Την ήττα (3-0) γνώρισε η ΑΕ Ερμιονίδας στην Κω από τον ΑΟ Πυλίου την Κυριακή (24/09) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της 

Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με την ομάδα μας να «πληρώνει» ακριβά δυο άτυχες στιγμές της, και τη γηπεδούχο να σκοράρει ισάριθμα γκολ στο 14’, στην πρώτη φάση του αγώνα, λεπτό στο οποίο ο σύλλογός μας έπαιζε με 10 παίκτες, χάνοντας και τον Πορφυρόπουλο λόγω τραυματισμού, και στο 17’… Η ΑΕ Ερμιονίδας έμεινε στους τρεις βαθμούς και βλέπει, πλέον, το ερχόμενο παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι στη Ρόδο, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά στο γήπεδο.

Η ομάδα μας μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να ελέγξει τον ρυθμό, ειδικά στα πρώτα λεπτά, ώστε να μην απειληθεί από τη γηπεδούχο, που διαθέτει ποιοτικό σύνολο και έκανε τα 2Χ2 στα πρωτάθλημα, αλλά τα δυο τέρματα σε μικρό χρονικό διάστημα, σε στιγμές που χάθηκε η συγκέντρωση, «έκοψαν» τα πόδια των παικτών μας. Στη συνέχεια, ο σύλλογός μας προσπάθησε να αντιδράσει, με τον ΑΟ Πυλίου Κω, που διαθέτει ποιότητα ως σύνολο, να έχει και την ψυχολογία υπέρ του. Ο Λαλόρ μπήκε, μάλιστα, στο 15’ στη θέση του τραυματία Πορφυρόπουλου και να παίζει στην επίθεση, ενώ ο Ίλσι Κάλα ήταν αυτός που γύρισε πιο πίσω στο κέντρο, έχοντας ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Ερμιονίδας θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά το έργο της ομάδας μας έγινε ακόμα πιο δύσκολο, όταν στο 58’ δέχτηκε νέο γκολ, σε στιγμές ολιγωρίας στην άμυνά μας.

Η εξέλιξη του αγώνα:

-Ο ΑΟ Πυλίου σκόραρε στην πρώτη φάση του ματς στο 14’ και ενώ η ομάδα μας έπαιζε με 10 παίκτες, καθώς νωρίτερα είχε τραυματιστεί ο Πορφυρόπουλος και είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Μετά από κόρνερ του Χιντζίδη, ο Λάλκοβιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Χατζηβασίλης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαμαρά, με τους παίκτες μας να έχουν χάσει τη συγκέντρωση και τα μαρκαρίσματα.

-Στο 17’ οι «βυσσινί» πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ο Δρόσος έκλεψε την μπάλα μπήκε εσωτερικά, δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση, ο Σαμαράς δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, απέκρουσε ασταθώς και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

-Ο ΑΟ Πυλίου Κως με την ψυχολογία στα ύψη, είχε στα επόμενα λεπτά τον έλεγχο της κυκλοφορίας και στο 24’ το πλασέ του Λάλκοβιτς πέρασε λίγο άουτ. Ακολούθησε όμορφη ατομική προσπάθεια του Τσιτσεκίδη στο 27’.

-Στο 29’ ο Χιντζίδης δοκίμασε τα πόδια του από εκτέλεση φάουλ και Σαμαράς έδιωξε σε κόρνερ.

-Η ομάδα μας απείλησε στο 37’, όταν ο Ίλσι Κάλα έκανε το σουτ του Καλά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

-Ο Βιρβίλης απέκρουσε στο 40' σουτ του Χατζηνικολάου από το ύψος της περιοχής, μετά από κλέψιμο της γηπεδούχου. 

-Κότζα και Λάλκοβιτς συνεργάστηκαν στο 43’, ο τελευταίος πέρασε τον Σαμαρά, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση κατέληξε άουτ, με τον Καράι να έχει, πάντως, κλείσει προς την εστία και να έχει προστατέψει την εστία της ομάδας του.

-Στις καθυστερήσεις ο Λάλκοβιτς έκανε το σουτ και ο Βιρβίλης με κόντρα έδιωξε σε κόρνερ.

-Ο ΑΟ Πυλίου απείλησε την εστία μας στο 49’ με τον Αλομπισάτ και στο 50’ με κεφαλιά του Χατζηβασίλη, που πέρασε λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Σαμαρά.

-Στο 53’ ο Σαμαράς απομάκρυνε σουτ Αλομπισάτ, στην επαναφορά το σουτ του Λάλκοβιτς πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια.

-Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν την μπάλα, στο 58’, από αριστερά με τους Χιντζίδη, Λάλκοβιτς και Χατζηνικολάου, η μπάλα κατέληξε στον Κότζα μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε υπό την πίεση του Κάρδαρη και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Σαμαρά, κάνοντας το 3-0…

-Στο 69’ Βουκομάνοβιτς και Λάλκοβιτς συνεργάστηκαν και ο Σαμαράς απομάκρυνε σε κόρνερ την προσπάθεια του Σλοβάκου.

-Η ομάδα μας κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα στο 75’, ο Λαλόρ έγινε κάτοχος της έξω από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε πλασαριστό σουτ με το αριστερό, και η «στρογγυλή θεά» έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

-Στο 78’ ο Χιντζίδης έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Βουκομάνοβιτς πλάσαρε άουτ, ενώ στο 80’ ο Σέρβος απείλησε ξανά και ο Σαμαράς έδιωξε σε κόρνερ.

-Ο Φυτόπουλος εκτέλεσε κόρνερ για την ΑΕ Ερμιονίδας στο 84’, ο Βιρβίλης πήδηξε ψηλά, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ.

-Ο Κάρδαρης εκτέλεσε το κόρνερ για τον σύλλογό μας στο 85’, ο Βιρβίλης έπιασε ξανά την κεφαλιά, ο Λαλόρ επιχείρησε την κοντινή προβολή και ο Καλαντζής με υπερπροσπάθεια κράτησε το «μηδέν» στην ομάδα του.

-Στο 90’ ο Χιντζίδης έβγαλε όμορφη σέντρα απ’ τα αριστερά για το κεφάλι του Βουκομάνοβιτς, ο Σαμαράς απέκρουσε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!!!

-Για τη γηπεδούχο στο 90’+2, ο Αλομπισάτ έκανε το γύρισμα. ο Λάλκοβιτς πλάσαρε και ο Σαμαράς απόκρουσε.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κακριδής, ο οποίος είχε για βοηθούς τους Πετρίδη και Πουλόπουλο όλοι του συνδέσμου Πειραιά.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ ΠΥΛΙΟΥ (Γιάννης Μανούσογλου): Καλαντζής, Χιντζίδης, Ντόντης (25’ λτ Μπριλάκης), Κότζα, Λάλκοβιτς, Δρόσος (64’ Βουκομάνοβιτς), Τσιτσεκίδης (64’ Λάντζιος), Χατζηνικολάου, Χατζηβασίλης (68’ Μούλας), Σχουλλής, Αλομπισάτ.
ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Κώστας Γαλτσίδης): Σαμαράς, Βιρβίλης, Καράι (46’ Ψύχας), Τζιέρης, Τάσος (46’ Κουζής), Ζεκιράι (76’ Δεστές), Καλά, Φυτόπουλος, Πορφυρόπουλος (15’ λτ Λαλόρ), Κορακιανίτης (37’ Κάρδαρης), Τριμπόνιας.

****Πριν από την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χρήστου Κουζούκα.