Η ΑΕ Ερμιονίδας έδωσε το «παρών» για ακόμα μία χρονιά σε τουρνουά ποδοσφαίρου στο Σοφικό Κορινθίας, στις εγκαταστάσεις του «The Ranch», καθώς

παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου μας συμμετείχαν σε αγώνες που διεξήχθησαν, την Πέμπτη (9/5), στη συγκεκριμένη όμορφη περιοχή για το «Θουκυδίδειο football festival» της «SPORTteam».

Οι μικροί αθλητές μας έπαιξαν ποδόσφαιρο μέσα σε όμορφο φυσικό περιβάλλον, διασκέδασαν και επέστρεψαν στη βάση τους γεμάτοι πολύτιμες εμπειρίες, που τους βοηθούν γενικότερα στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Ο σύλλογός μας συμμετείχε με παιδιά από τα τμήματα Κ-10 και Κ-12 υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Κοτταρά, λαμβάνοντας και τα μετάλλια που είχαν προβλεφθεί από τους διοργανωτές.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε… χειμερινές αλλά όμορφες καιρικές συνθήκες, το θέαμα που προσέφεραν οι ομάδες μας ήταν πολύ υψηλό, με τους νεαρούς αθλητές να αγωνίζονται με τα χρώματα της ΑΕ Ερμιονίδας και να χαίρονται το παιχνίδι, πάντα μέσα σε αθλητικό πλαίσιο.

Η αποστολή του συλλόγου μας άφησε σε όλους πολύ θετικές εντυπώσεις για τη συνολική της παρουσία. Τα παιδιά μας έζησαν μοναδικές και όμορφες στιγμές, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με μικρούς αθλητές και προπονητές από άλλες ομάδες και περιοχές. Ζητούμενο ήταν η δράση, αλλά και η διασκέδαση, μέσω της αγάπης για το ποδόσφαιρο και του αθλητισμού, η ανάπτυξη του όρου «σεβασμός» και η συλλογή εμπειριών, κατανοώντας και την έννοια της αποστολής μιας ομάδας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, στους προπονητές όλων των ομάδων, όπως επίσης στους γονείς και στα συγγενικά πρόσωπα των μικρών αθλητών που παρακολούθησαν τα παιχνίδια.

Για την ΑΕ Ερμιονίδας προέχει η δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου μας με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, με στόχο την οργανωμένη εκπαίδευση, μέσα σε περιβάλλον ασφάλειας, τη διατήρηση των νέων στον αθλητισμό, την εμπέδωση των αξιών που πρεσβεύει το ίδιο το παιχνίδι, προσδοκώντας την παραγωγή ταλέντων που θα μπορούν να σταθούν σε ψηλότερο επίπεδο και θα είναι στο μέλλον ενεργά μέλη μιας καλύτερης κοινωνίας.

Για τα παιδιά των μικρών ηλικιών προέχει η αγάπη για το ποδόσφαιρο και η χαρά μέσα από το παιχνίδι, ώστε να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Με στόχο να γίνουν αποδέκτες των οφελών και των αξιών από τον αθλητισμό, όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία, η κοινωνικοποίηση, η ομαδικότητα, η υγεία νου και σώματος, η φιλία, η αλληλεγγύη, η συνέπεια κ.α. Στις μικρές ηλικίες η κατάκτηση του αποτελέσματος έρχεται σε δεύτερο πλάνο. Μεγαλώνοντας οι νεαροί αθλητές μπαίνουν σε «μονοπάτια» εκπαίδευσης που αφορούν τακτικά θέματα, αλλά και την κατάκτηση αποτελέσματος μέσω της ομαδικής δουλειάς, με στόχο στο μέλλον να βρεθούν στην πρώτη ομάδα και σε πιο υψηλό επίπεδο.

Ο Γιώργος Κοτταράς συνάντησε στο Σοφικό και έναν παλιό του γνώριμο από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο προπονητής των ακαδημιών μας είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Κώστα Μπατσινίλα. Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής είναι μέλος των ακαδημιών στον Παναθηναϊκό. Ως παίκτες είχαν παίξει μαζί στο παρελθόν σε επίπεδο εθνικών ομάδων (Ελπίδες).

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τη συμμετοχή ομάδων των ακαδημιών στο τουρνουά που έγινε στο Σοφικό: