Με τη συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αργολίδας, που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Τολού, την Κυριακή (19/05), απέναντι στον

Αριστέα Άργους, ολοκλήρωσε η ομάδα Κ-14 της ΑΕ Ερμιονίδας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη σεζόν 2023-24.

Σε παιχνίδι που αποτέλεσε μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, παρουσία πολλών θεατών, η ομάδα μας ηττήθηκε (0-3), αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι νεαροί αθλητές χάρηκαν με τη συμμετοχή τους, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Οι νεαροί παίκτες μας μπορεί να έχασαν από την πιο «γεμάτη» ομάδα του Αριστέα Άργους, αλλά αυτό που μετράει είναι η προσπάθειά των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και στον τελικό ανταμείφθηκαν με το «ζεστό» χειροκρότημα όλων. Οι νεαροί παίκτες τα έδωσαν… όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πρόσφεραν όμορφο θέαμα. Με τη λήξη του αγώνα όλοι αγκαλιάστηκαν, δίνοντας συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

Οι παίκτες μας και το προπονητικό τιμ της ΑΕ Ερμιονίδας χειροκροτήθηκαν απ' όλους, τα μέλη της αποστολής μας χειροκρότησαν τους αντιπάλους τους, πήραν τα έπαθλά τους και τα μετάλλιά τους και έγιναν δέκτες σημαντικών στιγμών, που τους έκαναν ακόμα πιο δυνατούς, με στόχο στο μέλλον να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, ώστε να παρουσιαστούν καλύτεροι.

Ο προπονητής των ακαδημιών, Γιώργος Κοτταράς υπογράμμισε για την προσπάθεια των νεαρών αθλητών: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως τα περισσότερα παιδιά ακολούθησαν πιστά το πρόγραμμα μας με το χαμόγελο στα χείλη, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ αποχωρούσαν απ' το γήπεδο, γεμάτα από παιχνίδι και ευτυχισμένα. Για τους μικρούς αθλητές μας προέχει να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, ώστε να γίνουν δέκτες των θετικών στοιχείων απ’ αυτή την ενασχόληση.

Στη συνέχεια μπαίνουν σε πιο αγωνιστικά θέματα, με στόχο τη βελτίωσή τους σε ατομικό και ομαδικό τομέα, ώστε να φανεί και ποιοι είναι σε θέση να σταθούν σε πιο υψηλό επίπεδο, με το βλέμμα στην πρώτη ομάδα. Για τον σύλλογό μας είναι σημαντικό να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, με σωστή οργάνωση, και αυτό θα επιδιώξουμε στο μέλλον»!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Μαυροκορδόπουλος, ο οποίος είχε για βοηθούς τους Στέφανο Ρούσση και Στέλιο Τούμπα.

Συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια ομάδα του Αριστέα Άργους, στους παίκτες των δύο συλλόγων για την προσπάθεια τους και για το ήθος που επέδειξαν, στους προπονητές (Νίκος Κωστόπουλος για τους νικητές), στους γονείς για τη βοήθεια και την άψογη συμπεριφορά τους, στην ΕΠΣ Αργολίδας για την άρτια διοργάνωση, καθώς και στη διαιτητική τριάδα. Όλοι συμμετείχαν και παρακολούθησαν τους αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας ότι νικητής είναι ο αθλητισμός και η «ευγενής άμιλλα» και τους αξίζουν πολλά «μπράβο»!

Στο τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Τις βραβεύσεις των νεαρών παικτών πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης, η γενική γραμματέας της Ένωσης Έλενα Πανοβράκου, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ Αλέκος Σταμάτης, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νίκος Καραμπής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Χάρης Νενεκούμης, οι ενωσιακοί προπονητές Νίκος Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Μανιάτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και Υγείας Δήμου Ναυπλιέων Θανάσης Πανουτσόπουλος.

Στην ΑΕ Ερμιονίδας συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και το επιμορφωτικό έργο στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Με στόχο τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να γίνουν ακόμα καλύτεροι ως άνθρωποι, μέσα από τα οφέλη που απορρέουν απ' αυτό.

Δύναμη της ομάδας μας αποτελεί το «φυτώριο» νέων παιδιών σε όλες τις ηλικίες. Στις «κυψέλες» μας υπάρχουν παιδιά, που θέλουν να γνωρίσουν τα οφέλη του αθλητισμού, μέσω της σωστής οργάνωσης στο κομμάτι των ακαδημιών. Περιμένουμε και τα παιδιά που θα έρθουν στον σύλλογό μας από τη νέα σεζόν.

Όπως έχει αποδειχθεί, η ΑΕ Ερμιονίδας αποτελεί ακαδημία παραγωγής τόσο παικτών όσο και προπονητών και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό… Για την ομάδα μας η παραγωγική διαδικασία αποτελεί πρωταρχικός στόχος, κάτι που έχει πολλά οφέλη για τον σύλλογό μας, αλλά και για την κοινωνία μας γενικότερα.

Προέχει για τους ανθρώπους της ΑΕ Ερμιονίδας η γαλούχηση των παιδιών σε σωστά ιδανικά, με κύριο μέλημα τον σεβασμό και την προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι». Με τους νεαρούς αθλητές να προπονούνται σε ασφαλές περιβάλλον.

*Δείτε και άλλες φωτογραφίες με την ομάδα Κ-14 από τον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αργολίδας, στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook (όπως δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της Ένωσης).